Manjares de Artà- Sobrassada

Manjares de Artà- Sobrassada

La sobrassada d’Artà s’elabora de forma tradicional, pels nostres artesans locals, s’elabora utilitzant els millors corts de Porc Negre Mallorquí, una raça autòctona de porc negre emparentada amb el porc ibèric.

La vida d’aquest noble animal transcorre en semi-llibertat el que dóna a la seva carn una textura i sabor únics, la seva alimentació es compon principalment de farina de civada, llegums, figues i figues chumbos. A Artà podreu visitar alguna de les granges de lechonas qe fins i tot apadrinar una d’elles i degustar les seves excel·lents carns en sobrassada i altres embotits.

Però tornem a la sobrassada, per elaborar prenem carn magra de la millor qualitat li agreguem cansalada, pimentón, herbes aromàtiques, després cada artesà aporta el seu toc, que generalment sol ser secret, i emboteix la sobrassada en budell natural, a continuació la sobrassada es porta a un secadero, en el qual el magnífic aire de la costa del llevant mallorquí fa la resta del treball.

És aquest procés d’elaboració tradicional el que fa de la nostra sobrassada un producte únic, no hi ha dues sobrassades iguals, pots adquirir-les per encàrrec a la senyora Aína, al senyor Miguel o a la senyora Xisca.

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *